Antet
Catalog produse
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Informatii
Marci produse
produse tehnico medicale


Viziteaza magazinul Farmasoft.ro pe ShopMania




Medicina stilului de viata si bolile cronice. Preventie dar si tratament

Medicina stilului de viata si bolile cronice. Preventie dar si tratament

Marca: Editura Medicala

 

 

Pret cu TVA: 161.20 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Medicina stilului de viata si bolile cronice. Preventie dar si tratament

Email Telefon

Medicina stilului de viata si bolile cronice. Preventie dar si tratament

Prezentare: Această carte lansează în România conceptul de medicina stilului de viață, aducând laolaltă experiența unor personalități cu reputație marcantă în viața medicală românească, ce validează conceptele pe fiecare specialitate în parte. Astfel, prin această propunere, folosind dovezile științifice de ultimă oră, este adus în atenția cititorilor rolul fantastic pe care stilul de viață îl are în prevenția primordială, primară și secundară, evoluția spre menținerea sănătății sau, dimpotrivă, spre boală și complicații, dar și în tratamentul bolilor cronice. Recomandările pentru nutriție corectă, activitate fizică susținută, somn odihnitor, mindfulness, absența fumatului și managementul stresului au fost bulversate de carantină și izolare în contextul actualei pandemii COVID-19. În acest sens, în paginile următoare se vor regăsi indicații pentru perioada actuală, în care stilul de viață ar trebui abordat din perspectiva medicală și în scop educațional.

Cuprins: Medicina stilului de viață – definiție, implicații în abordarea bolilor cronice. Genetica sau stilul de viață. Obezitatea și stilul de viață.Cardiologie și stil de viață: Hipertensiunea arterială; Insuficiența cardiacă; Boala coronariană ischemică. Stilul de viață și diabetul zaharat. Lipidologie și stil de viață. Stilul de viață în boala cronică de rinichi. Bolile pulmonare și implicațiile stilului de viață: Astmul bronșic; Bronhopneumopatia obstructivă cronică și medicina stilului de viață; Bolile pulmonare ocupaționale. Fumatul – impact asupra bolilor cronice. Somnologia – rolul în prevenția și managementul bolilor cronice. Medicina stilului de viață în endocrinologie. Gastroenterologie și stil de viață: Sindromul de intestin iritabil; Boala inflamatorie intestinală; Ficatul gras non-alcoolic. Stilul de viață și boala oncologică. Medicina stilului de viață în asistența medicală primară. Medicina stilului de viață. Direcții de viitor.

Autori: Anca Hâncu, Florin Mihălțan
Număr pagini: 268
spacer
Website detinut de CHRISPHARMABLUE S.R.L., CIF: RO23118146, Reg.Com: J40/999/2008

tensiometre-glucometre.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.